Objectiu i dinàmica de l’Esclatacaps

L’objectiu de l’Esclatacaps és superar correctament les proves. Guanya el primer equip que arribi a la darrera casella i encerti una prova de cada temàtica. S’hauran de superar les quatre d’una jugada per a finalitzar el joc. L’ordre de les quatre proves finals el tria l’altre equip.

La dinàmica és la següent:

Per equips, es van superant cada una de les proves on es caigui amb el dau. L’ordre de jugada és cap el sentit en el que giren les ensaïmades i els jugadors del mateix equip hauran de seure intercalats amb els de l’altre.

Comença a jugar l’equip on hi hagi la persona que celebri el seu sant abans. Tira el dau i fa la primera prova.

Quan l’equip encerti la resposta, en el següent torn podrà tirar el dau i fer la prova on caigui. Si no l’encerta, haurà de jugar una altra tarjeta de la mateixa prova en el següent torn. I així, fins encertar-la. Les proves les realitzarà un jugador diferent en cada torn.

El temps per a cada prova és d’un minut i es donarà la volta al rellotge d’arena al mateix temps que comença la prova. L’equip contrari vigilarà el temps i comprovarà que la resposta sigui correcta.

Si no se sap qualque cosa, es pot consultar a Sant Google o a l’enciclopèdia de la padrina.