Les 4 proves de l’Esclatacaps

I que no és guapo això?

‘I que no és guapo això?’, una frase tan mallorquina, és una de les proves de l’Esclatacaps, el joc dels mallorquins.

Mitjançant dibuixos, els membres del teu equip hauran d’endevinar la resposta correcta. 

A la targeta d’aquesta prova, hi trobaràs cinc opcions per dibuixar. Com pots saber quina has de dibuixar? Molt fàcil! Tirant el dau sabràs quina de les 5 paraules has de dibuixar. Si treus un 6, tries la que vulguis. Divertit, a que sí?

En aquesta prova treureu l’artista que hi ha en el vostre interior i riureu sense aturar quan qualqú dibuixi una cosa que no hi ha forma d’interpretar o vos posareu dels nirvis quan vegeu que passa el temps i no hi ha forma d’endevinar la resposta correcta.

Les rialles estan assegurades així que, quan et toqui una prova de ‘I que no és guapo això?’, agafa el boli, el bloc i un poc d’aire i supera-la de la millor forma que puguis.

No ho diguis!

Sense utilitzar les cinc paraules prohibides (ni d’altres derivades), hauràs d’aconseguir que els membres del teu equip endevinin la resposta secreta.

Menjars, llocs, personatges coneguts, tradicions… Pot sortir qualsevol cosa en aquesta prova a on hauràs de ser viu/viva per trobar les millors paraules que t’ajudin a definir el que vols dir.

Recorda que no pots utilitzar paraules derivades, ni de la paraula secreta, que han d’endevinar, ni de les paraules prohibides que surten a la targeta. Per exemple, si la paraula secreta és “Ball de bot”, no pots dir ‘ballar’ ni ‘botar’, i si en el llistat de paraules prohibides surt ‘tradició’ o ‘pagesos’, no pots dir ‘tradicional’ o ‘pagesa’.

Sí, és complicat però no impossible! Ja veuràs!

M’entens?

Amb mímica, hauràs de fer que els membres del teu equip diguin quina és la resposta secreta.

Tradicions, menjars, llocs, personatges coneguts, accions, coses… En aquesta prova et pot sortir qualsevol cosa, així que prepara’t per fer la teva millor representació. Està prohibit cantar, taral·larejar i fer renous però segur que amb un parell (un parell mallorquí, ja ho saps) de gestos, expressions i moviments ho aconsegueixes!

La teva imaginació serà la teva millor eina per aconseguir que, en poc temps, els membres del teu equip endevinin la resposta i guanyeu la prova.

Meam si ho saps

Molts i moltes pensam que ho sabem tot de Mallorca però no sempre és així. Segur que t’ha passat que saps més d’un lloc quan hi vas de viatge, que del lloc on vius o has nascut.

Això s’ha acabat! Amb l’Esclatacaps aprendràs moltes coses que no sabies i t’ajudarà a recordar d’atres que havies oblidat.

Dos possibles respostes: “Sí” o “No”. Llegeix la pregunta al teu equip, que haurà de dir la resposta correcta. Si són més de dos membres, s’hauran de posar d’acord. Tenen un minut de temps, que ho marcarà el rellotge d’arena, per debatre i decidir quina resposta volen donar: “Sí” o “No”. Només serà válida una resposta, així que ho hauran de pensar bé i estar ben segurs, si volen superar la prova.